Confidenţialitate

Italia intenţionează să deschidă pârtiile de schi

Italia dorește o închidere la nivel european a părtiilor de schi în perioada Crăciunului. Austria însă nu este de acord.

Ministrul turismului de la Viena cere 80 la sută din ce s-ar fi incasat in timpul sezonului de schi in situtia in care se vor impune restrictii referitoare la partii in intreaga Uniune Europeana.

„Vacanțele de iarnă în Austria vor fi sigure, companiile noastre au deja concepte de siguranță deplină pentru vacanțele la schi”, spune ministrul turismului din Austria.

Ca și Italia, Bavaria este şi ea în favoarea închiderii partiilor de schi din întreaga Europa. Guvernatorul bavarez a declarat pentru Der Spiegel ca, in cazul in care nu se vor impune coordonat restricții, o persoana care merge la schi în zone cu risc, trebuie să se supună unei perioade de carantină de zece zile.

Anul acesta, hotelierii din Italia raporteaza o pierdere de 14 miliarde de euro- scădere de 57% față de 2019, spune asociația italiană din sectorul ospitalitatii Chiar si asa, premierul Giuseppe Conte face presiuni la nivel european pentru a asigura o închidere de comun acord a tuturor stațiunilor de schi în perioada Crăciunului.

Alte doua asociatii italiene sunt nemultumite de aceasta situatie in conditiile in care ei spun ca au creat protocoale stricte de siguranta pentru statiunile de schi.