Confidenţialitate

ITALIA: Grevă generală în sectorul public. Transportul în marile orașe este afectat

Este grevă generală astăzi în Italia unde cei care lucrează atât în sectorul public, cât și în cel privat protestează față de politica economică a Guvernului de la Roma. Cele mai afectate orașe sunt Roma și Milano unde greva din transporturi produce cele mai mari probleme.

Italia este paralizată în vinerea neagră a grevei generale atât din sectorul public, cât și din cel privat. Sindicatele cer salarii și pensii mai mari, modificarea legislației muncii, reducerea orelor și a sarcinilor de muncă. S-au oprit din lucru angajații din transporturi, cei din serviciile de salubrizare, din spitale, școli sau farmacii, după cum transmite corespondentul Europa FM, Mihaela Iordache.

Roma și Milano sunt principalele orașe aproape blocate unde traficul are probleme majore. Greva generală este de 24 de ore, însa în ceea ce privește transportul vor fi asigurate mijloacele necesare în orele de vârf. Cu toate acestea, este haos la metrou, în stațiile de autobuz, dar și în principalele gări din Italia.

Centrul Romei va fi blocat și din cauza unor manifestații organizate de sindicate. Greva generala vizează toate sectoarele inclusiv sectorul aerian sau feroviar și din aceasta cauza călătorii sunt sfătuiți să verifice informațiile legate de transport. Compania Alitalia a anulat peste 200 de zboruri, iar controlorii de trafic au anunțat că vor fi și ei în grevă.