Italia – Franța: 1-3 într-un meci amical

Franța a învins Italia cu 3-1 în cel mai “tare” amical dinaintea starului preliminariilor Cupei Mondiale. Pe stadionul din Bari, la debutul noului selecționer al “peninsularilor” – Giampiero Ventura, oaspeții au deschis scorul în minutul 4 prin Martial, Graziano Pelle a egalat, iar francezii au preluat avantajul înaintea pauzei după reușita lui Giroud. Tabela a fost închisă de Kurzawa în minutul 81.

La această partidă s-a testat un nou sistem de arbitraj video. Asistenții centralului olandez Bjorn Kuipers au stat într-o cameră a stadionului, urmărind reluările fazelor controvestate pe un monitor și i-au transmis acestuia în căști deciziile, fără ca meciul să se întrerupă. Experimentul, asemănător metodei aplicate la rugby, a fost supervizat de președintele UEFAGianni Infantino alături de șefii Comisiei de Arbitrii, Pierluigi Collina și Massimo Busacca.

Într-o altă partidă de pregătire, Belgia a fost învinsă pe teren propriu de Spania cu 2-0, goluri marcate de David Silva în minutele 34 și 62.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS