Confidenţialitate

Italia cere ca migranții care ajung în peninsulă să fie redistribuiți între statele membre ale Uniunii Europene

Italia cere din nou ca migranții care ajung în peninsulă să fie redistribuiți între statele membre ale Uniunii Europene.

Aelul lansat de oficialii de la Roma vine în contextul în care sute de migranți ajung zilnic pe insula italiana Lampedusa.

Peste 30 de mii de migranți au ajuns, anul acesta, în Italia, la bordul unor ambarcațiuni, dublu față de numărul celor sosiți în peninsulă, în aceeași perioadă a anului trecut. Mulți pleaca adesea de pe coastele Tunisiei sau ale Libiei și își caută o viață mai bună în țările Uniunii Europene. Echipele de salvatori îi găsesc de cele mai multe ori epuizați, iar unii suferă de rău de mare.

Ministrul de interne din Italia, Luciana Lamorgese i-a prezentat situația comisarului european pentru afaceri interne și a cerut o reuniune specială a miniștrilor de interne din Uniunea Europeană. Oficialul italian insistă ca migranții să fie împărțiți între statele forul comunitar.

În prezent, mai multe organizații private și-au trimis nave de salvare în Marea Mediterană pentru a veni în întâmpinarea migranților, aflați în dificultate pe mare. Nu de puține ori, sute de oameni au murit, după ce ambarcațiunile cu migranți s-au răsturnat, din cauză că sunt supraîncărcate.