Confidenţialitate

Italia: Anchetă după ce 14 oameni au murit în urma prăbușirii unei telecabine

Anchete în Italia după prăbușirea unei telecabine într-o stațiune din nordul țării. 14 persoane au murit, iar un copil este internat în stare gravă.

Accidentul a avut loc pe malul lacului Maggiore. 15 persoane se aflau în telecabină și când mai erau aproape 100 de metri până la stația finală, telecabina  a început să se încline și să dea înapoi. Telecabina a căzut de la o înălţime de aproximativ 15 metri şi s-a rostogolit la vale până s-a izbit de un copac.

Dintre cele 14 victime, 5 erau turiști din Israel. Un copil se află acum la spital în stare gravă, transmit autoritățile italiene.

O problemă de suprasarcină pare să fie exclusă, deoarece aceste tecabine pot transporta peste 35 de pasageri. Autoritățile verifică acum de ce s-a rupt acel cablu și de ce nu s-a activat frâna de urgență. Parchetul din Milano a deschis o anchetă pentru “omor involuntar şi răniri din neglijenţă”.

Telecabina leagă în 20 de minute localitatea Stresa de muntele Mottarone –  a fost închisă între 2014 și 2016 pentru lucrări de mentenanță.