ITALIA: Al 3-lea deces cauzat de coronavirus

Autorităţile din Lombardia au anunțat, duminică, al 3-lea deces cauzat de coronavirus în Italia. Cea din urmă victimă este o femeie în vârstă, care suferea și de cancer.

Italia este cea mai afectată țară europeană de această nouă epidemie.

Peste 150 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în nordul Penisulei.

Protecţia Civilă italiană a precizat că, în ultimele zile, au fost efectuate peste 3.000 de teste de depistare a Covid-19. Unele rezultate sunt încă așteptate.

Pentru moment, autoritățile sanitare nu au reuşit să identifice „pacientul zero”, acela care a declanşat epidemia în Italia.

În consecință, este dificil de prevăzut amploarea contagiunii.

Guvernul italian a plasat în carantină două zone din Lombardia (în jurul oraşului Codogno) şi Veneţia, precum şi o localitate din apropiere de Padova pentru a încerca să ţină sub control această epidemie de Covid-19, fără precedent în Europa.

Mii de paturi sunt pregătite în structuri militare sau hoteliere pentru a primi eventualele persoane plasate în carantină sau bolnave.

Carnavalul de la Veneția se încheie duminică seara, cu două zile mai devreme decât era programat.

Mai multe evenimente sportive au fost anulate.

Școlile au fost închise.

Învecinată cu Italia, Franța a anunțat că este prevenită să gestioneze o eventuală epidemie. Capacitatea de diagnosticare va fi sportită la câteva mii de teste pe zi, faţă de câteve sute în prezent.

Turcia a decis să își închidă granița cu Iranul, unde au fost înregistrate 8 decese.

Coreea de Sud a declarat alertă roșie din cauza creșterii bruște a numărului de îmbolnăviri, fiind confirmate câteva zeci de cazuri.

Știrea se actualizează

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS