Italia: A fost arestat căpitanul vasului de croazieră eşuat; Operațiunile de căutare a dispăruților au fost sistate peste noapte

3 persoane au murit, 2 pasageri și un membru al echipajului.

Poliția italiană l-a arestat pe căpitanul vasului de croazieră care a naufragiat, noaptea trecută, după ce a lovit o stâncă din mare, în apropiere de insula Giglio, în sudul Toscanei.

Potrivit CNN, el este acuzat că a părăsit nava înainte de ultimii pasageri. De asemenea, în momentul accidentului, el nu se afla la cârma vasului, ci pe punte, fiind de aceea cercetat pentru omor fără premeditare.

3 persoane au murit, 2 pasageri și un membru al echipajului, după eșuarea vasului Costa Concordia, nu departe de țărm .

Operațiunile de căutare a celor 70 de dispăruți au fost sistate peste noapte.

În momentul în care vasul a lovit stânca , mulţi oameni s-au aruncat speriaţi în apă.

Unii pasageri au povestit că la momentul îmbarcării, membrii echipajului nu le-au explicat măsurile de securitate şi precauţie care trebuie luate în astfel de cazuri, obligatorii de altfel.

La bord se aflau peste 3000 de pasageri şi 1.000 de membri ai echipajului. În momentul impactului, oamenii se aflau la cină şi au simţit o zguduitură puternică.

Vasul s-a înclinat pe o parte foarte repede, luând apă. Anchetatorii spun că nu exclud nici varianta unei erori tehnice, dar nu îşi explică de ce căpitanul nu a chemat ajutor decât după ce a început procedurile de evacuare.

Printre turiștii aflați pe vasul de croazieră se numărau italieni, germani, francezi, britanici, dar și japonezi, indieni și spanioli.

56 de români se aflau la bordul vasului italian de croazieră, însă din datele de până acum nici unul nu este rănit.