ITALIA: 10 orașe din Lombardia, în carantină din cauza coronavirusului

10 oraşe din provincia Lombardia, situată în nordul Italiei, sunt în carantină din cauza coronavirusului.

Autorităţile locale au închis întreprinderile, magazinele şi şcolile, iar zeci de meciuri de fotbal din ligile inferioare au fost amânate.

În plus, au fost anulate şi turnee de baschet şi volei.

Spitalul din localitatea Codogno a fost închis pentru că medicii şi infirmierele au intrat în contact cu pacienţi infectaţi. Personalul medical este la capătul puterilor, unii medici și asistente fiind la cea de-a treia tură consecutivă.

Şcolile şi restaurantele au fost închise, iar copiii au fost testaţi. Potrivti statisticilor, în oraș sunt înregistraţi 355 de români.

Totodată, 300 de pacienţi şi 150 de angajaţi sunt închişi, de ieri, în spitalul din Schiavonia, urmând a fi testați pentru a vedea dacă sunt infectaţi.

Ultimul bilanţ sosit din Italia vorbeşte despre 45 de persoane infectate cu coronavirus, 36 în regiunea Lombardia şi 9 în Veneto.

Doi italieni au fost murit din cauza coronavirusului.

Ministerul Afacerilor Externe de la București informează că, până la acest moment, ambasada României la Roma și oficiile consulare de pe teritoriul Italiei nu au primit notificări din partea autorităților locale referitor la faptul că ar fi români printre persoanele infectate cu noul coronavirus. Nu au fost primite nici cereri de asistență consulară.

„Ceea ce este important este ascultarea recomandărilor autorităților italiene. Nu este niciun motiv pentru a se panica și a urca în mașină sau în avion să vină în țară. Totuși, cei care decid să plece din zona respectivă către România și vor să facă acest lucru vor trebui să ne informeze. Va trebui să știm pe ce linie aeriană vine persoana respectivă, când sosește în țară, deoarece cu siguranță aici în țară vor fi aplicate anumite măsuri, se va analiza situația care există”, a afirmat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, sâmbătă, la Digi 24.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS