ISU amendează constructorul Catedralei Mântuirii Neamului

Înainte de sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului, constructorul acesteia a primit o amendă de la ISU, în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu.

Constructorul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de şantier, aexplicat pentru Europa FM, purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Sancţiunea a fost aplicată în conformitate cu prevederile articolului 19, litera Q din Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile articolului 6.6.5 din Normativul tehnic nr. C300/1994 de prevenire şi stingere a incendiilor pe durata executării lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora. De asemenea, ISU Bucureşti-Ilfov a înştiinţat Mitropolia Munteniei şi Dobrogei–Arhiepiscopia Bucureştilor că, în condiţiile date, acesta poartă întreaga responsabilitate pentru siguranţa participanţilor, prin adresele transmise în data de 22.11.2018, respectiv 23.11.2018”, se arată în comunicatul ISU Bucureşti-Ilfov.

Lipsa avizului ISU pentru Catedrala Mântuirii Neamului nu opreşte însă BOR să organizeze ceremoniile programate duminică.

Duminică, 25 noiembrie, începând cu ora 08.00, va fi săvârşită Slujba Acatistului Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina în Catedrala Națională, urmată la ora 9.00 de Slujba de Sfințire a Altarului Catedralei Naționale.

La sfârşitul slujbei se va citi Actul de sfințire. Sfânta Liturghie va începe la ora 10.30 şi va fi săvârșită în interiorul Catedralei Naționale. La ora 13.00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și racla cu moaştele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina vor fi așezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naționale pentru a fi cinstite de către credincioși, după închinarea acestora în Sfântul Altar.

Credincioşii care doresc să participe la slujba de sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale sunt aşteptaţi pe esplanada din faţa Catedralei Naţionale, unde vor putea urmări slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate. Conform spaţiului interior disponibil, în timpul Sfintei Liturghii vor avea acces în interiorul Catedralei cei 2.000 de invitaţi oficiali.

După finalul Sfintei Liturghii, toți credincioșii pelerini ortodocși prezenţi vor avea acces în Catedrală, atât în ziua sfințirii (25 noiembrie), cât și în zilele următoare (26-29 noiembrie), având posibilitatea să se închine în Sfântul Altar, nou sfințit.

Klaus Iohannis a transmis, vineri, Patriarhului Daniel o scrisoare în care anunță că nu va putea fi prezent la evenimentul sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului din motive ce țin de participarea sa duminică la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS