Istoria echipei de fotbal Chapecoense

Associação Chapecoense de Futebol, pe scurt Chapecoense (ACF), este echipa de fotbal despre care toată lumea vorbește  după ce un avion prăbușit în Columbia avea la bord și membrii echipei.

Echipa Chapecoense urma să joace în finalele Cupei Sudamericana împotriva columbienilor de la Atletico Nacional. Era pentru prima dată când brazilienii se calificaseră în finală. Doar 6 persoane, dintre care trei jucători ai echipei braziliene Chapecoense (ACF), au supraviețuit în urma prăbușirii avionului.

Primul jucător care a ajuns la spital după prăbușirea avionului a fost Alan Ruschel, care suferea de multiple răni pe tot corpul. De ieri, echipa este în doliu, afișând inclusiv pe pagina de Facebook un logo alb-negru.

Echipa a fost fondată în anul 1973 în orașul Chapecó, a cărui populație depășește cu puțin 200.000 de locuitori. Primul titlu la nivel de stat a fost cucerit de echipa Chapecoense (ACF) în 1977, iar în ultimii cinci ani a câștigat la rând toate titlurile statale. A intrat în Seria A în 2014.

Solidaritate braziliană

Mai multe cluburi, printre care Coritiba, Corinthians, Palmeiras, Portuguesa, Santos și Sao Paulo au anunțat, la scurt timp după accidentul aviatic, că Chapecoense poate să împrumute jucători gratis de la respectivele formații în următoarea perioadă. Forul sportiv național discută dacă să permită ca Chapecoense să fie scutită de retrogradare în următorii trei ani, ținând cont de context.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS