Confidenţialitate

Avion prăbușit în Columbia. 76 de decese confirmate

Trei fotbaliști au fost transportați la spital în stare gravă, 76 de decese au fost confirmate.

Avionul s-a prăbușit în apropiere de Medellin puțin după miezul. La bord se afla echipa braziliană de fotbal Chapecoense și staff-ul acesteia. În total 72 de pasageri și 9 membri ai echipajului.

 

Autoritățile columbiene anunță că 76 de persoane au murit în urma prăbușirii, 75 dintre ele pe loc și o altă persoană la spital în urma rănilor suferite.

Portarii Danillo și Jackson Follmann și mijlocașul Alan Ruschel se numără printre cei șase pasageri transportați la spital. Pe lista inițială a supraviețuitorilor se mai numărau și însoțitoarea de zbor Jimena Suarez și jurnalistul Rafael Henzel.

Între timp, autorităţile au suspendat operaţiunile de căutare, din cauza ploilor abundente care afectează zona muntoasă, îngreunând accesul. Eforturile vor fi reluate după ce se va lumina în zonă.

Cauza accidentului nu este clară deocamdată, dar sunt vehiculate două ipoteze: fie aeronava a rămas fără combustibil, fie a fost vorba de o problemă electrică, dar pilotul a vrut să consume tot combustibilul înainte de o aterizare de urgenţă, pentru a evita un posibil incendiu.

Echipa Chapecoense urma să joace în finalele Cupei Sudamericana împotriva columbienilor de la Atletico Nacional. Era pentru prima dată când brazilienii se calificaseră în finală.

Avionul charter decolase iniţial din metropola braziliană Sao Paulo şi a făcut o primă escală pe aeroportul bolivian din Santa Cruz, înainte de a pleca spre localitatea Madellin din Columbia. Aeronava a dispărut de pe radare la scurt timp după miezul nopţii.