Istanbul a avut parte de o furtună însoțită de grindină de dimensiuni foarte mari, cu efecte devastatoare – VIDEO / GALERIE FOTO

Noaptea trecută, orașul turcesc Instanbul a avut parte de una dintre cele mai violente furtuni cu grindină din ultimii ani. Martorii fenomenelor au postat pe rețelele de socializare imagini care par dintr-o altă lume. Tunelul rutier pe sub Bosfor a fost închis, dar și câteva stații de metrou. Pentru cei surprinși în aer de furtună, senzațiile au fost intense iar mai multe avioane au mai putut aterizat doar cu ajutorul instrucționilor de la sol și al instrumentelor automate. Furtuna vine la 10 zile după ce pe 18 iulie deja Istanbului fusese afectat de ploi diluviene care au provocat numeroase inundații cu pagube materiale însemnate.

Străzi inundate, mașini și case distruse, dar și avioane care par că au trecut printr-un atac.

Cel puțin zece persoane au fost spitalizate, din care două sunt grav rănite, potrivit agenției private Dogan, citate de Agerpres.

Astfel a arătat aripa unui avion la aterizare, în timpul furtunii, într-o imagine surprinsă de Nihat Sırdar, gazda unui popular show radio din Turcia:

Un alt călător cu avionul în timpul furtunii, a postat pe Twitter o fotografie cu botul aeronavei, remodelat de grindina care a avut dimensiunile mai mari decât o minge de golf.

16 avioane care urmau să aterizeze pe aeroportul Ataturk din Istanbul au fost de altfel redirecționate, din cauza condițiilor meteo fără precedent în ultimii zeci de ani.

În partea asiatică a orașului, la Haydarpașa, o macara portuară de mari dimensiuni s-a prăbușit, provocând o explozie și un incendiu.

Nici cei care au căutat adăpost în stațiile de metrou nu au fost feriți de furia naturii, după cum arată înregistrările video distrubuite în rețelele de socializare.

Apa a ajuns atât de mare pe străzi încât și mijloacele de transport în comun au fost inundate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS