Israelul va începe războiul împoriva Iranului – spune un oficial militar din Iran

Șefului armatei de elită a Iranului a anunțat că țara sa este pregătită de război și va distruge statul evreu.

Israelul a amenințat, în repetate rânduri, că va ataca instalațiile nucleare din Iran, dacă în urma sancțiunilor și avertismentelor diplomaților, Teheranul nu va pune capăt activităților nucleare.

Războiul va începe în cele din urmă, dar nu e sigur când și unde – a spus generalul Mohammad Ali Jafari, șeful Gardienilor Revoluției, aramata de elită a regimului islamic.

El susține că țara sa va face față atacurilor, ba chiar va distruge Israelul. În opinia sa, israelienii consideră războiul drept singurul mod de înfrunta Iranul, fără să se gândească la faptul că Statele Unite ar putea să îi oprească. Senatul american însă a aprobat o rezoluție care prevede că Statele Unite vor depune toate eforturile pentru a împiedica iranul să dezvolte o armă nucleară. Documentul a fost adoptat după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut Washingtonului să spună ce anume ar putea determina un atac militar condus de americani împotriva instalațiilor nucleare din Iran.

Congresul Statele Unite a aprobat măsuri dure la adresa Iranului, cum ar fi limitarea vânzărilor de petrol. În plus, a pus piedici Teheranul în finanțarea programului de îmbogățire a uraniului.