Confidenţialitate

Israelul, în a treia carantină națională

Israelul a intrat, duminică, pentru a treia oară în carantină la nivel național.

Pentru o perioadă de cel puţin două săptămâni, se impune restricţia de deplasare a persoanelor pe o rază de un kilometru în jurul locuinţelor proprii şi suspendarea activităţii magazinelor şi serviciilor neesenţiale, notează BBC.

Perioadele anterioare de carantină, instituite în aprilie şi septembrie, au avut ca rezultat micşorarea numărului de cazuri de infecţie cu coronavirus, însă, din nou, rata de infectare a crescut în ţară, depăşindu-se în ultima săptămâna pragul de trei mii de infecţii noi zilnice.

Deşi în urmă cu o săptămână a început programul de vaccinare împotriva coronavirusului, spitalele din Ierusalim care tratează pacienţii Covid sunt aproape de limita de ocupare şi există îngrijorări legate de apariția infecțiilor cu noua tulpină a SARS-CoV-2.

Cu o poziție șubrezită după destrămarea coaliției de guvernare și contestat în stradă de oponenți, premierul Benjamin Netanyahu a anunţat ambiţiosul obiectiv de a vaccina, începând de săptămâna viitoare, în jur de 150.000 de persoane pe zi.