Confidenţialitate

Israelul analizează zeci de cazuri de miocardită, apărute în rândul celor care au primit vaccinul Pfizer-BioNtech

Autoritățile sanitare spun că nu există o legătură clară între vaccin și aceste cazuri, tocmai de aceea se fac investigații. Iar reprezentanții Pfizer au spus că nu există o rată de apariție mai mare la cei vaccinați decât în cadrul populației generale.

Un studiu preliminar a evidențiat zeci de cazuri de miocardită în rândul celor peste 5 milioane de persoane vaccinate, mai ales după a doua doză.

Cele mai multe au fost raportate la persoane cu vârste sub 30 de ani.

Ministerul Sănătății din Israel a spus că, deși examinează cazurile de inflamații ale mușchiului inimii,î ncă nu s-a ajuns la concluzie privind o legătură între vaccinul Pfizer și afecțiune.

Stabilirea unei legături, spun oficialii israelieni, ar fi dificilă deoarece miocardita, o problemă de sănătate ce adesea se vindecă fără complicații, poate fi provocată de o mare varietate de virusuri, iar în anii anteriori a fost raportat un număr similar de cazuri.

Pfizer a transmis a spus că este la curent cu faptul că în Israel au fost observate cazuri de miocardită ce au apărut, predominant, la bărbați tineri care au primit vaccinul contra Covid.

„Evenimentele adverse sunt analizate în mod regulat și în amănunt și nu am observat o rată mai mare de miocardită decât era de așteptat în populația generală. Nu a fost stabilită o legătură cauzală cu vaccinul. Nu există dovezi la acest moment care să ducă la concluzia cu miocardita este un risc asociat cu administrarea vaccinului”, au mai spus repezentanții Pfizer.