Israelul a anuntat in aceasta dimineata un armistitiu umanitar de 7 ore pe aproape tot teritoriul Fasiei Gaza

Măsura vine după atacul de ieri asupra unei școli ONU.

Cel puțin 10 palestinieni au murit în urma atacului, care a stârnit un val de indignare în rândul comunității internaționale.

Încetarea focului va fi activă între orele 10.00 şi 17.00, cu excepţia părţii situate la est de oraşul Rafah, în sudul enclavei, ‘unde au loc în continuare confruntări şi unde este menţinută prezenţa militară israeliană’, precizează armata.

Anunțul vine după atacul asupra școlii ONU din Gaza, care a avut loc în timp ce armata israeliană își retrăgea parțial trupele din zonă.

În unitatea respectivă erau adăpostiți aproximativ 3.000 de refugiaţi. Este a treia oră în zece zile când o şcoală ONU este lovită în Fâşia Gaza.

Statele Unite s-au declarat ‘consternate’ de noul bombardament asupra școlii și au îndemnat Israelul ‘să facă mai mult’ pentru a evita victimele civile. Departamentul american de Stat a cerut o anchetă rapidă şi completă asupra acestui incident şi a făcut apel către cele două părţi aflate în conflict să protejeze populaţia civilă.

Și Uniunea Europeană a cerut ‘încetarea imediată’ a băii de sânge provocate de operaţiunea militară israeliană în Fâşia Gaza.