Confidenţialitate

Israel-Hamas: Reuniunea de la Paris, în vederea încheierii unui armistițiu cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor, considerată „constructivă” de premierul israelian | AUDIO

Reuniune la Paris despre încetarea focului în Fâșia Gaza: oficiali din Israel, Statele Unite, Egipt și Qatar s-au întâlnit, ieri, în Capitala Franței pentru a discuta despre un armistițiu cu Hamas. Premierul israelian spune că a fost o întâlnire constructivă, dar că încă există diferende între părți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La reuniunea din Capitala Franței au participat șefii serviciilor de informații din Israel, directorul CIA, premierul Qatarului și un responsabil de rang înalt din Egipt, al cărui nume nu a fost menționat. Aceștia au discutat despre un posibil acord între Israel și Hamas care să prevadă o perioadă de încetare a luptelor pentru a putea fi eliberați, pe de o parte ostatici deținuți de Hamas, pe de altă parte, prizonieri palestinieni aflați în închisorile israeliene. Premierul israelian spune că încă nu s-a ajuns la un acord, dar că au fost discuții constructive.

Potrivit New York Times, la Paris, s-a luat în calcul ca armistițiul să dureze 30 de zile, timp în care să fie eliberate din Gaza femeile, persoanele în vârstă și răniții, urmând ca înțelegerea să fie prelungită cu încă 30 de zile pentru eliberarea bărbaților și a soldaților israelieni.

În Fâșia Gaza, mai sunt 132 de ostatici din peste 250 răpiți de Hamas. 100 dintre ei au fost eliberați în urma armistițiului din noioembrie, iar 28 au murit.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mai multe țări și-au suspendat ajutorul financiar către ONU pentru refugiații palestinieni, după ce angajați ai agenției au fost acuzați de implicare în atacul Hamas | AUDIO