Confidenţialitate

Israel: Copiii de peste 3 ani trebuie să prezinte test negativ Covid dacă merg cu părinții la evenimente publice

Măsură inedită în Israel: copiii cu vârsta de 3 ani şi cei peste această vârstă trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus dacă participă împreună cu părinţii la evenimente sau merg la restaurant. Şi pentru adulţi va fi obligatoriu aşa-numitul certificat verde. Însă, Israelul este primul stat care i-a o astfel de măsură în ceea ce-i priveşte pe copiii mici.

Confruntat cu o creştere a numărului de îmbolnăviri, Israelul a intensificat restricţiile şi a extins utilizarea certificatului verde pentru cea mai mare parte a vieţii publice, inclusiv pentru toate persoanele de peste 3 ani.

Adulţii trebuie să prezinte un certificat care să ateste că au fost vaccinaţi, s-au vindecat sau au fost testaţi negativ. Copiii – un test negativ.

Noile reguli se vor aplica începând de miercurea viitoare.

Este vizat, printre altele, accesul la evenimente sportive şi culturale, în centre de fitness, restaurante şi săli de conferinţă. În magazinele mai mari de 100 de metri pătraţi, începând de luni este permis doar un client la 7 metri pătraţi.

Certificatul verde, care a adus o relaxare pentru cei vaccinaţi şi vindecaţi, a fost introdus în Israel în februarie.

Peste 58% din populaţia israeliană, de aproximativ 9,4 milioane de persoane, este complet vaccinată.

Israelul a fost prima ţară din lume care a început să administreze al treilea vaccin persoanelor cu vârsta de 60 de ani şi peste.

Liliana Nicolae