Confidenţialitate

Islanda s-a răzgândit și va cere test Covid negativ și pentru persoanele vaccinate

Islanda va cere, de vineri noapte, ca și persoanele vaccinate să se testeze la intrarea pe teritoriul său, după ce a permis, de la începutul lui aprilie, intrarea fără control suplimentar tuturor călătorilor cu un certificat de vaccinare împotriva COVID-19.

Noua măsură va fi valabilă cel puţin până la 1 mai.

“Este necesar un test pentru persoanele care au un certificat de vaccinare sau un certificat de infecţie anterioară din cauza dovezilor că pot fi purtătoare ale virus”, și-a motivat decizia Ministerul Sănătăţii de la Reykjavik.

Anunţul vine după reinfectarea unei persoane care s-a întors dintr-o călătorie în străinătate, ceea ce a dus la cinci contaminări pe insulă, au explicat într-o conferinţă de presă medicii epidemiologi.

Printre primele ţări din lume care au recunoscut un paşaport de vaccinare, Islanda, cu 365.000 de locuitori, a autorizat în ianuarie intrarea călătorilor din spaţiul Schengen care pot dovedi că au fost vaccinaţi ori că au avut deja COVID-19, fără alte formalităţi sanitare.

Islanda are una dintre cele mai scăzute rate de incidenţă din Europa, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, dar numărul de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a crescut de la sfîrșitul lunii martie.