Irlandezii sărbătoresc St Patrick’s Day pe reţelele de socializare

Irlandezii îşi sărbătoresc, marţi, patronul spiritual şi ziua naţională pe reţelele de de socializare, după ce guvernul a anulat toate evenimentele publice, inclusiv celebra paradă de la Dublin, într-un efort de a stopa epidemia de COVID-19.

Irlandezi din toată lumea au ales să marcheze sărbătoarea pe reţelele de socializare. Pe Facebook, pe Twitter şi Instagram, utilizatorii pot publica fotografii, filmuleţe şi scurte anunţuri.

Guvernul irlandez a anunţat că toate barurile ar trebui să se închidă cel puţin la sfârşitul lunii, după ce videoclipuri cu petrecăreţi care cântau în localuri pline din Dublin au stârnit furie pe social media. Nici petrecerile private nu sunt recomandate.

Aproximativ 300 de monumente din 40 de ţări, inclusiv Opera din Sydney şi Moulin Rouge din Paris, sunt iluminate în verde, pentru a marca St Patrick’s Day.

Paradele de St Patrick’s Day organizate în mod tradiţional în mari oraşe precum Londra, New Orleans, Chicago, New York şi Boston au fost şi ele anulate.

Până în prezent, Irlanda a raportat 223 de cazuri de COVID-19 şi două decese.

Sfântul Patrick, care s-a născut în jurul anului 385, în Britania, şi a murit în 461, a fost un episcop irlandez care a devenit sfânt patron al Irlandei şi Islandei şi este sărbătorit de Biserica catolică pe 17 martie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS