Confidenţialitate

Irina Loghin ar putea deveni cetățean de onoare al Capitalei

Primăria Municipiului București vrea să confere titlul de cetățean de onoare al Capitalei cântăreței de muzică populară Irina Loghin, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliul General al Municipiului București de săptămâna viitoare.

„Se conferă titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București doamnei Irina Loghin, în semn de apreciere a întregii activități, a talentului interpretative recunoscut pe plan intern și internațional”, se arată în deschiderea proiectului de hotărâre, pentru acordarea titlului de cetățean de onoare al Capitalei interpretei Irina Loghin.

Expunerea de motive a proiectului este semnată de primarul general, Gabriela Firea.

Irina Loghin s-a născut pe data de 19 februarie, 1939, în județul Prahova și este o renumită interpretă de muzică populară. A fost, pe rând, solistă a ansamblului Ciocârlia, Barbu Lăutaru și Ciprian Porumbescu. Cu o bogată activitate concertistică și cu un număr mare de evidențieri discografice, Irina Loghin a cântat o lungă perioadă de timp și în străinătate”, se arată în expunerea de motive a proiectului, semnată de primarul general, Gabriela Firea.

Proiectul mai menționează faptul că Irinna Loghin a fost deputat de Giurgiu, în perioada 2000 – 2004 (din partea PRM, partid condus la acea vreme de Corneliu Vadin Tudor).

X