Irina Begu și Ana Bogdan au fost eliminate la US Open

Încă două jucătoare române de tenis au fost eliminate la US Open.

Irina Begu, numărul 59 WTA a pierdut în turul al 2-lea în fața chinezoaicei Qiang Wang, a 52-a în ierarhia mondială, scor 3-6, 1-6, în doar o oră și 21 de minute de joc.

Begu a reușit să păstreze echilibrat doar începutul meciului, apoi a cedat total inițiativa, iar jucătoarea asiatică n-a mai avut apoi emoții în a-și adjudeca victoria. În plus, în setul secund Irina a cerut intervenția medicului, simțindu-se rău din cauza căldurii și umezelii de la New York.

Ana Bogdan, numărul 83 în clasamentul profesionist, a fost depășită la fel de categoric de Karolina Pliskova, a 8-a jucătoare a lumii, tot în manșa secundă, scor: 2-6, 3-6.

Meciul a durat o oră și 6 minute, iar românca s-a ridicat la nivelul adversarei până la 2-2 în primul set, apoi a pierdut 5 game-uri consecutive.

În setul al 2-lea, Ana Bogdan a condus cu 3-0, dar s-a prăbușit din nou, și nu și-a mai adjudecat niciun game până la sfârșit.

Ultima reprezentantă a României pe tabloul feminin de simplu la US Open este Sorana Cîrstea, care o va întâlni pe Maria Sarapova în turul secund, vineri dimineață după ora 4:00.

La dublu masculin, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, pereche cap de serie numărul 6, sunt în turul al 2-lea la ultimul Grand Slam al anului.

Ei i-au învins în manșa de debut pe olandezul Sander Arends și slovenul Antonio Sancici, scor 6-3, 6-4.

Tecău și Rojer vor întâlni acum învingătorii meciul în care moldoveanul Radu Albot și tunisianul Malek Jaziri se luptă cu britanicii Ken Skupski și Neal Skupski.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS