Irina Begu și Ana Bogdan au ajuns în turul al 2-lea la Florianopolis

Două jucătoare române de tenis s-au calificat în manșa a 2-a a turneului brazilian de la Florianopolis.

Clasata pe locul al 31-lea în ierarhia mondială și favorită numărul doi, Irina Begu a trecut greu, în trei seturi: 3-6, 6-3, 6-4, de Laura Pigossi, o reprezentantă a gazdelor care ocupă poziția a 384-a, ajunsă pe tabloul principal în urma retragerii unei adversare din calificări.

Ana Bogdan, a 127-a în clasamentul WTA, a învins-o cu 6-2, 6-4 pe bulgăroaica de pe locul 276, Aleksandrina Naidenova. În turul secund o va întâlni pe sârboaica Jelena Kankovic, numărul 29 mondial și principala favorită a competiției.

Turneul de la Florianopolis are premii de 250.000 de dolari și în 2013 a fost câștigat de Monica Niculescu. Jucătoarea de pe locul al 56-lea nu a anunțat încă dacă va evolua la Jocurile Olimpice, sau va renunța, la fel ca Simona Halep, de teama virusului Zika.

La Rio au sosit deja Raluca Olaru și Andreea Mitu, iar la masculin vor participa cei mai buni jucători români de dublu – Florin Mergea și Horia Tecău, ajunși până în semifinalele turneului de 4 milioane 700.000 de dolari de la Toronto.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS