Irina Begu s-a calificat în turul doi la Australian Open

România are o primă sportivă calificată în turul doi, la capătul celui de-al treilea meci (şi ultimul) programat luni dimineaţă, în prima zi de întreceri la Australian Open 2019.

Irina Begu (70 WTA) a beneficiat de abandonul adversarei directe, în momentul în care, condusă cu 1-0 la seturi, avea avantaj 4-3 şi minge de break în manşa secundă.

Aflată în faţă pe tabelă, nemţoaica s-a prăbuşit pe suprafaţa de joc, înapoia liniei de fund a terenului, solicitând intervenţia medicului. Partida a fost întreruptă pentru un time-out medical, la scorul de 7-6(3), 3-4, 30-40, cu nemţoaica la serviciu, iar medicii i-au acordat primul ajutor, i-au măsurat tensiunea şi au dus-o la umbră – indicând probleme cu deshidratarea.

În ciuda intervenţiei medicilor, Petkovic nu a mai putut continua partida, iar Irina Begu a acces astfel în turul doi, beneficiind de abandonul adversarei sale, la o oră şi 47 de minute de la startul partidei.

Reprezentanta Germaniei căzuse şi în final de prim set, însă atunci nu a avut nevoie de intervenţia medicilor, ea verificând doar starea piciorului stâng: a scos pantoful sport, apoi şi-a aşezat cu meticulozitate şireturile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS