IPJ Prahova: Trei câini polițiști, la vânzare pentru a treia oară. Nu s-a prezentat nimeni la licitație

Trei câini polițiști din județul Prahova, pensionaţi recent, au fost scoşi la licitaţie pentru a treia oară. Însă, deși prețul a scăzut tot de atâtea ori, nimeni nu s-a prezentat la licitație. 

 

După mai bine de zece ani în care au participat la misiuni de însoţire, intervenţie şi patrulare, cei trei câini polițiști din rasa Ciobănesc german au fost pensionați, povestește Marian Popescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova.

Așa cum cere procedura, după pensionare, animalele au fost scoase la licitație. Prețul de pornire a fost stabilit la 400 de lei. Însă, nu s-a prezentat nimeni la licitație, așa că au urmat a doua și a treia licitație. Deși prețul cerut a tot scăzut până la 200 de lei, câinii nu și-au găsit alți stăpâni. Prin urmare, cel mai probabil, câinii vor rămâne în custodia instructorilor pe care i-au avut până acum.

Unul dintre ciobănești a ”lucrat” alături de poliţiştii din localitatea Sângeru, iar ceilalţi doi, care sunt și frați, i-au însoţit pe poliţiştii Secţiei numărul 1 Ploieşti.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS