iPhone-ul ar putea fi folosit pentru a deschide sau porni automobile

Compania Apple a lansat varianta „beta” a sistemului de operare iOS 13.4, care are o caracteristică ce poate permite blocarea, deblocarea sau pornirea unei mașini cu iPhone-ul sau Apple Watch, relatează „The Verge”.

Noul sistemul de operare vine cu aplicația „CarKey”, care ar putea permite ca iPhone-ul sau Apple Watch să funcționeze ca o cheie pentru mașină compatibilă cu NFC – Near Field Communication, set de standarde care permit comunicarea fără fir.

Cheia digitală poate fi inclusă în aplicația „Wallet” a dispozitivului și permite partajarea acesteia pentru un membru al familiei sau un prieten.

Unii producători auto oferă deja posibilitatea utilizării telefonului drept o cheie digitală a mașinii prin aplicațiile lor, dar cu anumite limitări.

De exemplu, Hyundai are o aplicație cheie digitală, dar numai pentru Android, iar aceasta funcționează doar cu modelul Sonata 2020.

Deocamdată nu este clar când va apărea versiunea finală a sistemului de operare sau dacă CarKey va fi inclusă în aceasta.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS