Ion Țiriac vrea să revoluționeze jocul de tenis

Ion Țiriac propune două schimbări majore în regulamentul jocului de tenis. Miliardarul român a declarat pentru cotidianul spaniol “Marca” faptul că a formulat deja o cerere către forul internațional, conducătorii ITF urmând să îi dea în curând un răspuns.

Țiriac ar vrea, nici mai mult nici mai puțin, ca mingile să fie de două ori mai mari decât cele actuale, iar un set să se termine când un jucător își trece în cont 4 game-uri. Ca motivație, fostul mare tenisman consideră că viteza de joc va scădea și forța serviciului nu va mai avea importanță, urmând ca duelurile să devină mult mai spectaculoase.
O propunere asemănătoare s-a aplicat cu succes în tenisul de masă, unde diametrul mingilor a crescut și jucătorii sunt obligați să le arunce în aer la înălțime mai mare când servesc.
Ion Țiriac a mai încercat până acum câteva inovații în tenisul de câmp, cum ar fi înlocuirea copiilor de mingi cu fotomodele la Masters-ul de la Madrid, sau schimbarea culorii terenurilor de zgură în albastru, pentru a îmbunătății contrastul în transmisiunile TV. În competiția spaniolă pe care o patronează, el ar vrea acum reducerea numărului jucătorilor de la 64 la 32, pentru ca duelurile să fie echilibrate încă din primul tur.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS