Ion Besoiu, Valeria Seciu și Rodica Mandache, pe Aleea Celebrităților

Actorii Ion Besoiu, Valeria Seciu și Rodica Mandache s-au alăturat celor care au primit o stea pe Aleea Celebrităților. Ei au fost astfel recompensați pentru întreaga activitate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ion Besoiu s-a născut pe 11 martie 1931, la Sibiu. A debutat în 1957, dar consacrarea a venit abia după lansarea serialului “Toate pânzele sus”, în regia lui Mircea Mureşan, în care i-a avut ca parteneri pe actorii Ilarion Ciobanu şi Jean Constantin. Timp de 16 ani, a jucat pe scena Teatrului “Radu Stanca” din Sibiu, după care s-a mutat la Bucureşti, unde a jucat la Teatrul Bulandra şi a fost, ulterior, timp de 12 ani, directorul acestei instituţii.

Valeria Seciu s-a născut în Bucureşti şi a urmat cursurile Institutului de Teatru din Capitală, la clasa lui A. Pop Marţian, între 1960 – 1964, avându-l ca asistent pe Octavian Cotescu, cel care, ulterior, avea să-i devină soţ. A debutat în 1964, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, alături de Ion Caramitru, în spectacolul “Eminescu”, de Mircea Ştefănescu, sub îndrumarea regizorului Sică Alexandrescu. Până să devină actriţă a Teatrului Mic din Bucureşti, Valeria Seciu a mai jucat la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, apoi la Teatrul Nottara şi Teatrul Act din Bucureşti. La începutul anilor 1990 a înfiinţat şi condus Teatrul Levant, unde a jucat în spectacole semnate de Cătălina Buzoianu.

Rodica Mandache s-a hotărât să devină actriţă după ce a văzut-o pe Marieta Deculescu în rolul Necunoscutei din spectacolul “Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian. Rodica Mandache s-a născut la Iaşi şi a absolvit secţia de actorie a Facultăţii de Teatru a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale'” din Bucureşti, în 1964, la clasa profesorilor Octavian Cotescu şi Pop Marţian. A debutat în anul I de facultate pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în spectacolul “Fiicele”, de Sidonia Drăguşanu. Până să devină actriţa Teatrului Odeon, a jucat la instituţii de profil din ţară precum Teatrul “Maria Filotti” Brăila, Teatrul Naţional din Iaşi şi la Teatrul Mic din Bucureşti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS