Ion Ariton a ramas fara imunitate parlamentara in urma votului senatorilor (AUDIO)

Fostul ministru al Economiei și parlamentar PNL, Ion Ariton poate fi urmărit penal în dosarul Gala Bute.

Senatul a votat astăzi pentru ridicarea imunității parlamentare a senatorului PNL. Ion Ariton e acuzat că pe vremea când era ministru al Economiei ar fi obligat 10 companii de stat, să sponsorizeze ilegal – cu 1,7 milioane de lei – organizarea Galei Gute.

Președintele de ședință, Cristian Dumitrescu le-a amintit senatorilor ce presupune votul secret cu bile, iar la final, a fost anunțat rezultatul votului.

Ion Ariton le ceruse încă de ieri colegilor din Senat să voteze pentru ridicarea imunității sale. El a precizat că că dorește să meargă în fața instanței să își dovedească nevinovăția.

La această oră, urmează să înceapă votul și pentru ridicarea imunității senatorului PNL, Varujan Vosganian. Și în cazul lui Parchetul general a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale în dosarul Gaze ieftine.

Varujan Vosganian este acuzat că, în calitate de ministru al Economiei, ar fi semnat o ordonanță ce prevedea reducerea prețului la gazele naturale pentru producătorii de îngrășăminte chimice. Printre beneficiari, s-ar fi aflat și firma Interagro controlată de miliardarul Ioan Niculae.

Varujan Vosganian susține că e nevinovat și a insistat să fie respinsă solicitarea Parchetului. El a anunțat că dorește să ia cuvântul și astăzi, de la Tribuna Senatului, înaintea de vot.