Iohannis vrea ca Legea amnistiei si gratierii sa fie inclusa pe ordindea de zi a Parlamentului

În opinia acestuia, românii au dat ieri un semnal puternic pentru schimbarea României.

Klaus Iohannis a cerut, într-o conferință de presă, Parlamentului să se țină de cuvânt, iar marți să pună pe ordinea de zi Legea amnistiei și a grațierii și să o pice.

Totodată a cerut să ia în discuție toate solicitările din partea justiției și care îi vizează pe parlamentari și să le încuviințeze.

Iohannis a spus că ieri românii au dat un semnal foarte puternic pentru schimbarea profundă în România, semnal pe care el l-a înțeles.

‘Acest semnal este unul extrem de puternic, un semnal atât pentru mine, cât și pentru clasa politică. Eu am înțeles acest semnal dat de cetățenii României și îi îndemn pe politicieni să ia seama, să ia în considerare acest semnal dat printr un vot covârșitor, să judece bine ce au de făcut în zilele următoare. Cer Parlamentului să se țină de cuvânt și mâine (marți-n.r.) să pună pe ordinea de zi Legea amnistiei și grațierii și să o pice și tot mâine rog Parlamentul să ia în discuție toate solicitările venite din partea justiției și să le încuviințeze pe toate’, a afirmat Iohannis, citat de Mediafax.