Iohannis: Teatrele și cinematografele se vor putea deschide, probabil, de la 1 septembrie | VIDEO

Sălile de spectacole și restaurantele ar trebui să-și reia activitatea începând cu 1 septembrie, dar în condiții de siguranță sanitară, spune președintele Klaus Iohannis.

„Sunt două domenii în care consider că e important să se reia activitatea atât cât se poate și acolo unde se poate în condiții de siguranță.

Primul sector, la care recunosc că țin foarte mult, e zona culturală. Teatrele și cinematografele se vor putea deschide, probabil, începând cu 1 septembrie. Sigur în condiții speciale de siguranță, vor trebuie lăsate locuri libere între spectatori, iar toată lumea să poarte mască.

Dar cred că e important ca acolo unde condițiile permit să se reia actul de cultură”, spune Klaus Iohannis.

Șeful statului mai spune că al doilea sector care trebuie să-și reia activitatea e sectorul HoReCa.

„Vremea se răcește, terasele se vor putea folosi încă o vreme, dar după un timp nu va mai putea fi posibil. Consider că după 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide în interior ținând cont de reguli de distanțare, de condiții sanitare specifice și de condițiile specifice din localitatea respectivă. (…)

Cred că acest două sectoare sunt importante, că după ce am învățat cum să ne comportăm în pandemie putem face acest pas”, a mai spus președintele.

Conferință de presă susținută de președintele României, Klaus Iohannis

Conferință de presă susținută de președintele României, Klaus Iohannis

Posted by Guvernul României on Wednesday, 26 August 2020

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS