Confidenţialitate

Iohannis, scrisoare către administrația SUA la 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie: Suntem alături de poporul american

Președintele Klaus Iohannis i-a trimis o scrisoare omologului american, Joe Biden, pentru a marca cele două decenii de la atentatele care au îndoliat SUA.

„Astăzi, la 20 de ani de la teribilele atacuri din 11 septembrie 2001, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor, către supraviețuitori, salvatori și toți cei ale căror vieți au fost afectate de acel act criminal, de ură. După atentatele teroriste, suferința comună s-a transformat în solidaritate și un țel comun, în Statele Unite și peste tot în lume, în țările Aliate și partenere, inclusiv în România. Hotărârea generală de a face față provocărilor comune rămâne o lecție valoroasă, mereu relevantă, într-o perioadă în care cu toții ne confruntăm în continuare cu amenințări atât din partea unor actori statali, cât și non-statali”, potrivit scrisorii lui Klaus Iohannis.

Șeful statului român îi transmite lui Biden că România este alături de poporul american.

„Ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul și extremismul violent, indiferent de ideologie, și de a spori reziliența societăților noastre prin consolidarea acelor valori comune care stau la baza acestora și care le întăresc – democrația, drepturile omului, libertatea de exprimare, statul de drept. Vă rog să primiți, domnule Președinte, asigurarea deosebitei mele considerații”, conchide Klaus Iohannis.