Iohannis retrimite în Parlament legea care elimină 102 taxe nefiscale

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că va retrimite la Parlament legea care elimină 102 taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-tv.

Anunțul președintelui vine în contextul în care tot vineri Curtea Constituțională a decis că așa-numita ”Legea Dragnea” respectă legea fundamentală a țării.

Klaus Iohannis a spus că retrimite legea în Parlament pentru că nu este de acord cu eliminarea taxei radio-tv. Șeful statului a cerut o dezbatere în Parlament pe această temă.

Sesizarea la CCR privind această lege a fost făcută de Klaus Iohannis, care a declarat că legea încalcă mai multe norme constituționale.

După decizia CCR, președintele PSD Liviu Dragnea a scris pe Facebook că ”ceea ce este bun pentru oameni nu are cum să fie neconstituţional.”

”Decizia de astăzi a Curţii Constituţionale privind eliminarea celor #102taxe este o nouă dovadă că ceea ce este bun pentru oameni nu are cum să fie neconstituţional. Este a DOUA dovadă că cei care au atacat aceste legi bune au avut doar o miză electorală. Au crezut că dacă blochează cele două legi, #PSD va pierde voturi în alegeri. A fost însă un calcul greşit, iar totul s-a întors împotriva lor. Sper ca preşedintele Iohannis să accepte rezultatul şi să promulge cât mai repede cele două legi”, a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Liviu Dragnea a mai scris că eliminările acestor taxe au fost prevăzute în bugetul pentru 2017, la fel cum au fost incluse şi majorările salariilor din educaţie şi sănătate.

”Mă bucur pentru români şi îi asigur din nou că am prevăzut în bugetul pentru 2017 atât eliminarea celor 102 taxe, cât şi majorările de venituri cu 15% pentru dascăli şi medici”, a mai scris Liviu Dragnea.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS