Iohannis: PSD și ALDE obstrucționează justiția pentru protejarea lui Tăriceanu

Administrația Prezidențială consideră că actuala coaliție continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru a-l scăpa de urmărirea penală.

Președintele Klaus Iohannis susține că respingerea solicitării Direcției Anticorupție de ridicare a imunității șefului Senatului reprezintă un act de crasă sfidare a românilor care și-au exprimat opțiunea clară la referendum.

”PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru a-l scăpa de urmărirea penală. Președintele României, Klaus Iohannis, consideră că votul dat astăzi în Senat reprezintă un act de crasă sfidare a românilor care și-au exprimat opțiunea clară la referendumul din 26 mai. La doar câteva zile după ce românii au sancționat explicit și dur politica PSD-ALDE de a pune instituțiile statului în slujba protejării politicienilor cu probleme penale, senatorii majorității se dezic de mandatul primit de la cetățeni. Parlamentarii PSD-ALDE, prin votul de astăzi, se descalifică în fața propriilor cetățeni și dovedesc astfel că nu sunt altceva decât o rușine pentru țara lor”, menționează un comunicat.

Șeful statului mai arată că România și-a reconfirmat pe 26 mai parcursul demn în rândul statelor cu democrații consolidate, în care nimeni nu este mai presus de lege.

”Respectarea acestui vot este obligatorie pentru toți parlamentarii, iar cei care refuză îi trădează practic pe cetățenii care i-au trimis în Parlamentul României să îi reprezinte, și nu să reprezinte interesele unor politicieni care trebuie să răspundă în fața legii. PSD și ALDE nu au înțeles nimic din votul dat de români la referendum și, prin ceea ce s-a întâmplat astăzi în Senat, demonstrează că nu au niciun gând să se reformeze, dimpotrivă, continuă practica de blocare a justiției. Președintele Klaus Iohannis atenționează parlamentarii actualei majorități că se află într-o gravă eroare dacă își imaginează că pot continua să calce în picioare valorile fundamentale ale democrației și statului de drept fără să suporte consecințele. Cetățenii români nu mai tolerează acest comportament ilegitim, iar cei responsabili vor fi aspru sancționați la urne”, se mai arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Cu 38 de voturi ”pentru”, 71 ”împotrivă” și o abținere, Senatul a respins, luni, solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului era acuzat de procurori că, pe vremea când era premier, a primit, indirect, o mită de 800.000 de dolari.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS