Confidenţialitate

Iohannis: „Politica externă a României este strâns legată de lupta împotriva corupției”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în politica externă a României nu e loc pentru ”experimente discutabile în nume personal, amatorism, gafe diplomatice”.

“Stabilitatea şi predictibilitatea politicii externe a României sunt esenţiale pentru credibilitatea noastră ca actor extern. În politica externă a României nu e loc pentru experimente discutabile în nume personal, amatorism, gafe diplomatice, pentru că toate acestea sunt foarte păguboase pentru interesele şi obiectivele noastre naţionale”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu şefii de misiuni şi consulii generali, cu prilejul Reuniunii anuale a diplomaţiei române.

Printre altele, președintele Iohannis le-a spus diplomaților că politica externă a României este strâns legată de lupta împotriva corupției.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele a mai declarat că, în an Centenar, este inadmisibil să facem paşi înapoi ca ţară în ceea ce priveşte statul de drept.

El a adăugat că Guvernul are obligaţia să se asigure că, din exercitarea preşedinţiei Consiliului UE, România va avea de câştigat în raport cu partenerii externi.