Confidenţialitate

Iohannis: Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va decide dacă promulgă sau nu legea de aprobare a OUG prin care au fost majorate salarii în sănătate şi educaţie după ce aceasta va fi votată, dar a precizat că aceste creşteri pe “ultimii doi metri” înainte de campania electorală arată că Parlamentul acţionează “populist”.

Președintele Klaus Iohannis: “Mie mi se pare că Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă unde nu trebuia să se ajungă. Pe de altă parte, pot să îi înțeleg pe oameni că vor să fie băgați în seamă, vor să fie ascultați și, sigur, sindicatele vor să vină să ceară creșteri salariale. Aceste lucruri trebuie foarte bine cântărite.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful statului le-a vorbit jurnaliștilor și despre taxa Radio-TV, despre care crede că e nevoie de o dezbatere publică până să fie eliminată.

Președintele Klaus Iohannis: “Înțeleg de la specialiști că dacă această lege intră în vigoare, de la 1 ianuarie Televiziunea și Radioul nu mai au bază legală de funcționare. Pe aceste două taxe vreau să avem discuții publice.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.