Confidenţialitate

Iohannis: Nu voi numi un premier cu probleme penale

După alegerile parlamentare, viitorul Guvern al României nu va fi condus de o persoană urmărită penal sau condamnată. Declarația vine de la Palatul Cotroceni și îi aparține președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a precizat că în desemnarea noului premier va respecta prevederile constituționale dar se va asigura că viitorul șef al Executivului va fi o persoană capabilă să ocupe fotoliul de la Palatul Victoria.

Președintele României, Klaus Iohannis: “Criteriile de integritate sunt, cum se spune, self-evidente. În niciun caz nu voi desemna o persoană care este urmărită penal sau condamnată penal sau are probleme de integritate de altă natură. Trebuie să avem politicieni curați și acest criteriu este evident unul dintre criteriile nu cele mai importante, va fi criteriul eliminatoriu.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vârful PSD a reacționat în urma declarațiilor președintelui Iohannis.

Președintele PSD Liviu Dragnea, condamnat cu suspendare pentru furt de voturi la Referendumul din 2012, spune că astfel președintele ar încălca Constituția.

Președintele PSD, Liviu Dragnea: “Îi doresc foarte mult succes în a proceda la desconsiderarea Constituției. Domnul Iohannis confirmă că face ce-i spune doamna co-președintă (n.r. Alina Gorghiu) a PNL. Adică nu vrea să iasă din cuvânt.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și fostul premier Victor Ponta, de asemenea urmărit penal, a reacționat la cele spuse de Klaus Iohannis.

Victor Ponta: “Câți bani am dat pe ce zicea Băsescu, tot atâția dau și pe Iohannis. Eu știu că toți trebuie să ne supunem regulilor din Constituție și din legi. Dacă domnul Iohannis are vreun articol din Constituție care-i permite să numească portarul de la Sibiu, să o facă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.