Confidenţialitate

Iohannis: Nu intenționez să reintroduc starea de urgență, dar sunt adeptul măsurilor preventive | VIDEO

Președintele Klaus Iohannis spune că nu intenționează să reintroducă starea de urgență, dar că este adeptul măsurilor preventive, de tip „masca, distanța, igiena”.

El anunță că evenimente de tipul „nunți, botezuri, serbări” ar putea fi restricționate.

„Sperietoarea cu starea de urgență e vehuculată cam de multă lume. Mai spun o dată – nu intenționez să revenim la starea de urgență”, spune Klaus Iohannis.

El mai afirmă că există măsuri mai puțin dure care au efecte mai bune.

„Deci cea mai bună prevenție este masca, distanța, igiena. Nu avem nevoie să să închidem toată țara pentru un efect de îngrădire. Pentru a purta mască nu e nevoie de stare de urgență. În această etapă nu intenționez să reintroduc starea de urgență, dar sunt adeptul măsurilor preventive. Trebuie să recunosc, sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume și probabil controlul devine mai greu vor trebui restricționate. Am văzut, din păcate, prea multe întruniri care au un substrat pozitiv, de tip nunți, botezuri, setrbări, unde nu au fost respectate aceste restricții”, continuă șeful statului.

Vineri s-a înregistrat un nou record de infectare cu SARS-CoV-2 în România, Grupul de Comunicare Strategică anunțând 3.186 de cazuri noi și 52 de decese. În opt județe, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile a depășit pragul de 1,5 la mia de locuitori.