Confidenţialitate

Iohannis, la spitalul militar de campanie din Otopeni: Împreună vom trece prin această criză! AUDIO

La finalul unei vizite efectuate la spitalul militar de campanie amenajat în curtea Institutului de Geriatrie “Ana Aslan” de lângă Bucureşti, șeful statului a declarat că, după ce actuala criză generată de noul coronavirus va trece, autorităţile vor face “o evaluare la sânge” a sistemului sanitar autohton.

Klaus Iohannis a spus că autorităţile continuă să se pregătească pentru a face faţă înmulțirii cazurilor de COVID-19.

“Este impresionant ce au reuşit militarii şi personalul medical militar să realizeze în puţine zile. Spitalul încă nu este dat efectiv în funcţiune, dar este gata pregătit şi în următoarele ore va primi toate acreditările şi va intra în funcţiune. România este pregătită pentru a face faţă, cât se poate de bine, acestei epidemii. Trebuie să spun că, după ce se termină această criză, care din păcate va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România şi vom lua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem faţă oricărei situaţii, şi unei epidemii şi unui dezastru”.

Spitalul de campanie ROL 2 este secţie externă a Spitalului Militar Central.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Vom lua toate măsurile pentru a fi şi mai bine pregătiţi”, a adăugat președintele, care a reluat apelul ca cetățenii să evite contactul între ei pentru a preveni răspândirea virului. “O să repet acest lucru de fiecare dată (…) Evitaţi cu orice preț să vă întâlniţi într-un loc închis cu mai mulţi oameni”, a insistat șeful statului.

“Lucrurile în continuare vor fi mai grave, ne aşteptăm, din păcate, la o creştere a numărului bolnavilor (…) Împreună vom trece prin această criză”, a mai spus Klaus Iohannis.