Confidenţialitate

Iohannis își nuanțează declarația care stârnit controverse: Am vrut să atrag atenția asupra pericolului manipulării | AUDIO

Șeful statului și-a nuanțat, joi seara, o declarație care a stârnit controverse și despre care, spune el, a fost scoasă din context.

“În fața unei boli, ori ești precaut, ori ești prost. Una din două”, a spus Klaus Iohannis într-un dialog cu jurnaliștii.

Ulterior, președintele a ținut să precizeze că nu a dorit să jignească.

“Dacă cineva s-a simțit lezat de afirmația mea, îmi cer scuze public. Nu m-am referit nici la persoane care sunt pacienți sau posibili pacienți, nu m-am referit nici la persoane care nu au informație. Am vrut să atrag atenția asupra pericolului manipulării. În discție era vorba despre cei care cunosc datele despre epidemie și mie mi se pare inadmisibil ca o persoană care cunoaște datele problemei să încerce să ducă acțiunile și îngrijorările oamenilor în ridicol. Nu pot să accept ca în România (…) unde avem peste 1.300 de persoane decedate de COVID-19, să umble unii prin spațiul public și să afirme că au fost ascunse cifrele (…) Important este să nu dăm crezare informațiilor false, manipulărilor (…) În fiecare zi se dau toate informatiile publice și nu se dau altele în afară de cele de la ora 13.00, prin comunicate de presă. Încă o dată, îmi cer scuze, nu am vrut să lezez pe nimeni”, a insistat Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.