Iohannis, după întâlnirea cu Macron: L-am asigurat că situația din România este stabilă

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Bruxelles, după o întâlnire bilaterală cu omologul său francez, Emmanuel Macron, că a discutat „foarte pe scurt” şi despre situaţia din România, dând asigurări că ţara este stabilă şi că nu este „o problemă” faptul că se schimbă Guvernul.

„Eu îi asigur pe toţi cu care mă întâlnesc că România este stabilită şi chiar dacă în momentul de faţă se lucrează la formarea unui nou Guvern nu afectează procesele în care este implicată România”, a spus preşedintele. El a precizat că acest subiect a fost discutat „foarte pe scurt”.

Şeful statului a adăugat că astfel de teme le abordează din proprie iniţiativă.

„E important să spun partenerilor de discuţii că suntem o ţară stabilă. Nu e o problemă dacă se schimbă Guvernul”, a mai spus Iohannis.

Întâlnirea bilaterală cu Emmanuel Macron a durat aproximativ 30 de minute și a avut loc înaintea sesiunii Consiliului European.

Iohannis a spus că au fost abordate teme precum Schengen, bugetul zonei euro şi situaţia muncitorilor detaşaţi.

„Am avut o primă întâlnire aşezată bilaterală cu preşedintele Macron. Am abordat într-un timp foarte scurt multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare şi bilaterală şi formate europene. Am discutat despre colabrări de exemplu pe Schengen, despre colaborarea pe care o pregătim pentru sezonul cultural”, a spus Iohannis, afirmând că întâlnirea a fost „foarte, foarte bună”.

O temă importantă de discuţie a fost directiva europeană privind detaşarea muncitorilor, ridicată în cadrul întâlnirii de Emmanuel Macron.

„Doreşte să colaboreze cu noi, am arătat toată deschiderea pe acest dosar. (…) Trebuie să găsim soluţii care satisfac şi o parte şi cealaltă. Nu are rost să ne ascundem după deget şi să rămână fiecare pe poziţia lui. Trebuie discutat, trebuie negociat, trebuie soluţionată chestiunea”, a spus Iohannis.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS