Iohannis cere masuri impotriva celor care au organizat votul in diaspora

‘Consider că este un gest minimal să fie retraşi ambasadorii şi consulii acolo unde românii au fost umiliţi’, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis, președintele ales al României, a declarat că îl roagă pe preşedintele Traian Băsescu să analizeze situaţia votului în străinătate şi să recheme de la post toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de votare.

‘Îl rog pe preşedintele încă în funcţie să analizeze această situaţie şi să recheme de pe post pe toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de vot’, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax

‘Consider că este un gest minimal să fie retraşi ambasadorii şi consulii acolo unde românii au fost umiliţi’, a adăugat el.

Mai mult, Klaus Iohannis a spus că Guvernul trebuie să analizeze organizarea alegerilor prezidenţiale în diaspora şi să-i tragă la răspundere şi să-i demită pe care cei responsabili.

‘Cineva trebuie să suporte consecinţele votului catastrofal organizat în diaspora. Guvernul va trebui să analizeze această chestiune şi să-i tragă la răspundere şi să-i demită pe cei care s-au ocupat de alegerile din diaspora’, a spus Iohannis.

‘Cei vinovaţi trebuie să răspundă cu funcţia’, a precizat Iohannis.

Iohannis a mai spus că nu vrea să se mai repete vreodată ce s-a întâmplat la votul în diaspora, unde ‘mii de români nu au putut să îşi exprime dreptul la vot’.

‘Este inadmisibil, aşa ceva trebuie prevenit urgent’, a afirmat acesta.