Confidenţialitate

Iohannis, către musulmani: Credinţa şi speranţa izvorâte din litera Coranului trebuie să vă fie sprijin pentru a depăşi situaţia grea pe care o traversăm

Șeful statului a transmis, joi, un mesaj comunităţii musulmane din România.

“La începutul lunii postului Ramadan, perioadă a rugăciunii şi meditaţiei, le transmit cetăţenilor români de etnie turcă şi tătară urări de sănătate şi împlinire spirituală. Ramadan oferă comunităţii musulmane oportunitatea de a reflecta la mesajul de pace al Coranului, la valorile solidarităţii sociale şi ale iubirii aproapelui”, spune Klaus Iohannis.

“În acest an, credinţa şi speranţa izvorâte din litera Coranului trebuie să vă fie sprijin pentru a depăşi situaţia grea pe care o traversăm şi pentru a respecta măsurile instituite prin starea de urgenţă. Apreciez modul în care credincioşii cultului musulman din România participă la efortul nostru comun de a combate efectele epidemiei, spre binele lor, al apropiaţilor lor şi al tuturor semenilor noştri.

Fie ca luna postului Ramadan să vă lumineze sufletele şi inimile cu iubire şi grijă pentru cei în nevoie. Ramadan Karim!”, a adaugă președinele.