Iohannis a semnat decretul de numire a Anei Birchall în funcția de ministru interimar al Justiției

Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul de numire a Anei Birchall în funcția de ministru interimar al Justiției și pe cel de eliberare din funcție a lui Florin Iordache, anunță Administrația Prezidențială.

Şeful statului a semnat şi decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Florin Nicolae Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi decretul pentru desemnarea lui Alexandru Petrescu, ministrul Economiei, ca ministru Interimar pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

În urma demisiei lui Florin Iordache din funcţia de ministru al Justiţiei, premierul Sorin Grindeanu i-a transmis joi preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justiţiei.

Birchall a scris joi, pe Facebook, că vrea să asigure bunul mers al justiţiei, alături de instituţiile cu atribuţii în domeniu, de societatea civilă şi de mass media şi doreşte să facă acest lucru transparent, alături şi de partenerii externi.

În 2 februarie, Florin Nicolae Jianu şi-a înaintat demisia din funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. “Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!”, scria Jianu pe Facebook, adăugând: “România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!”.

“Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit in ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!”, scria Jianu.

Urmare a demisiei acestuia, premierul Grindeanu i-a transmis preşedintelui Iohannis propunerea ca ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, să preia interimar şi atribuţiile de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS