Confidenţialitate

Ioana Mihăilă: Datele preliminarii arată diferențe în cele două platforme de înregistrare a deceselor Covid | AUDIO

Joi va fi prezentată concluzia finală a comisiei care a verificat modul raportării deceselor persoanelor infectate cu noul coronavirus, a anunțat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Din datele preliminare rezultă că au fost diferențe în cele două platforme online în care sunt înregistrate decesele COVID, a spus în emisiunea Piața Victoriei, de la Europa FM, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă:

”Fac referire la raportul preliminar. Raportul preliminar arată că raportarea în diverse baze de date nu a dat rezultate similare. Cam asta a fost concluzia raportului preliminar. Dar nu aș ajunge la cifre, încă. Și atunci, nu e o eroare umană care a determinat aceste diferențe de raportare. Cel mai probabil, sunt o sumă de erori datorate unor procese și proceduri imperfecte”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cel puțin 2.300 de oameni morți până la 1 martie, nu apar în raportările făcute de Grupul de Comunicare Strategică către public, potrivit Libertatea.

”Concluziile pe care le avem ca urmare a raportului preliminar sunt că prin diferite baze de date, prin diferite metode de raportare, s-au obținut rezultate diferite. S-ar putea ca nici una dintre ele să nu ne dea un rezultat exact, așa cum s-ar putea ca niciodată să nu știm câte persoane au decedat de Covid în această pandemie. Fie pentru că nu au fost raportate corect, fie că nu au fost înregistrate corect, fie că nici măcar nu au fost diagnosticate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sănătății – Ioana Mihăilă, în emisiunea Piața Victoriei de la Europa FM, cu Alice Iacobescu.