Confidenţialitate

Ioana Mihăilă: Dacă vaccinăm mulți oameni, un eventual val 4 va fi mult mai aplatizat | AUDIO

Peste 2 milioane 550 de mii de persoane au fost vaccinate cu ambele doze în România.

Acum sunt 3 milioane 750 de mii de persoane care au primit măcar o doză de vaccin anticovid.

Dacă vor fi și mai mulți oameni imunizați, un eventual val patru al pandemiei nu va fi atât de agresiv ca cele de până acum, a spus ministrul Sănătății – Ioana Mihailă…la emisiunea Piața Victoriei.

”Ce știm exact e că dacă vaccinăm cât mai mulți oameni și vaccinăm cât mai mulți dintre noi, un eventual val 4 va fi mult mai aplatizat și ne va permite, poate, să mergem la școală în continuare, în ciuda creșterii incidenței și al intrării într-un eventual val 4. Cred că e important să ne uităm din timp și să monitorizăm din timp creșterea incidenței și să ne dăm seama de ea astfel încât măsurile să le luăm cât mai repede”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Odată cu scăderea cazurilor noi de coronavirus – spitalele lucrează acum la circuite separate pentru a putea primi și pacienți NON – COVID – pacienți ale căror operații au fost amânate după ce unitățile medicale s-au transformat în spitate dedicate epidemiei.

”Trebuie să fim sinceri și onești, sunt pacienți care, în perioadele de vârf ale pandemiei nu au reușit să își trateze boala cronică în spital, de exemplu, sau să-și investigheze afecțiunea cronică în spital. Ce vrem să facem este ca aceste spitale să nu renunțe de tot la paturile pentru pacienții Covid, și ele să fie suficient de flexibile ca atunci când lucrurile încep să se agraveze și numărul de pacienți care li se adresează cu Covid să crească, aceștia să aibă acces la secțiile Covid”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.