Confidenţialitate

Ioana Ene Dogioiu, despre redeschiderea dosarului ”10 august” de către Curtea de Apel București | AUDIO

Se redeschidere ancheta împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul “10 august”, după ce a fost admisă o plângere a unui protestatar. Decizia este definitivă și aparține Curții de Apel București. Decizia de astăzi vine după ce o altă instanţă, Tribunalul Bucureşti, a respins în martie , solicitarea de redeschidere a anchetei făcută de fostul procuror-şef al DIICOT Giorgiana Hosu.Realizatoarea emisiunii Piața Victoriei, Ioana Ene Dogioiu:

”Deși s-a stârnit atâta emoție, deși a durat foarte mult, plecarea dosarului de la DIICOT a fost un câștig. Chiar dacă a fost prin acea clasare, care a fost după aceea atacată, în prima fază soldată cu un eșec din cauza doamnei Giorgiana Hosu și iată că acum se dovedește că într-adevăr plângerea este corect formulată, judecătorul are baza necesară să redeschidă dosarul”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărirea penală împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, Cătălin Sindile şi Laurenţiu Cazan, dar şi faţă de colonelul Cătălin Paraschiv, poreclit “Fantoma în alb” este responsabilitatea Parchetului Militar acum.

”Aș spune că ar trebui să aibă șansa unei anchete corecte, care sigur nu se va întâmpla la DIICOT, are șansa unei anchete corecte la finalul căreia să fie foarte clar cine, ce responsabilitate poartă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, pe 10 august 2018 jandarmii au intervenit în forță la protestul Diasporei din Piața Victoriei. În jur de 800 de persoane au depus plângeri penale, acuzând că au fost agresate de jandarmi.

  • Sonia Teodoriu

Foto: Octav Dragan EUROPAFM