Confidenţialitate

Ioana Crăciunescu despre filmul Scara: ”Reușește să creeze acel spațiu în care să uiți trauma lucrurilor trăite”

Alături de noi, pe Drum cu Prioritate a fost actrita Ioana Craciunescu. Ea a jucat in Karamazovii, a fost o vedeta a Teatrului Nottara in anii 80 – 90, iar apoi s-a mutat in Franta, unde a avut o lunga activitate ca actrita, dar si poeta. A jucat si in multe filme romanesti, dacă vă aduceți aminte: a fost Ana in filmul care a ecranizat romanul Ion – Blestemul Pamantului si Blestemul Iubirii.

Acum locuieste intre Franta si Romania si joaca in filmul Scara, film care ar trebui sa aiba Premiera de Gala luni, pe 4 octombrie, iar in cinema sa intre din 15 octombrie.


Scara este inspirat din povestea de viata a actorului Dragoș Pâslaru, care a fost un actor talentat și cunoscut in anii 80. A fost o figura importanta la Revolutie si la Mineriada, unde a fost prins si batut tare de mineri (a fost un miracol ca a supravietuit) si apoi a decis sa se calugareasca.
Acum este Parintele Valerian de la Frasinei.

Ioana Craciunescu joaca in film rolul matusii la care stă in gazda Dragos, e o femeie care a prins si epoca dinainte de comunism, o burgheza fortata in saracie de comunism.

Pe langa aceste momente importante din istoria Romaniei, filmul suprinde foarte bine si atmosfera din teatrele bucurestene in anii 80 și crearea unui spectacol de teatru f cunoscut la acea vreme: Karamazovii.

Unii dintre actorii care au jucat in Karamazovii joaca acum si in film. Spectacolul a fost interzis repede de comunisti, dar reluat si jucat dupa revolutie.

Ioana Crăciunescu ne-a povestit cum a fost sa joace intr-un film care  ii spune povestea de viata și mai ales, pe cea din comunism. Am aflat de la ea cum  a fost reintoarcerea pe platourile de filmare din Romania si ne-a povestit cum a fost sa joace cu tinerii actori din film – Eduard Trifa (rol principal) si Ana Maria Guran, care fac parte din noul val de actori romani:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

actrița Ioana Crăciunescu

Credit Foto: Constantin Aelenei