Invingatoarea dintre Halep si Petkovici se va lupta cu Sarapova

La Roland Garros a început cea de-a doua semifinală la feminin: Simona Halep – Andrea Petkovici

Pentru un loc în finală, Simona Halep joacă împotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 28, care s-a calificat, miercuri, în semifinale, după ce a învins-o, tot cu scorul de 6-2, 6-2, pe italianca Sara Errani, a zecea favorită a competiţiei şi locul 11 WTA.

Halep şi Petkovici s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent, scorul fiind de 2-1 în favoarea româncei, care a câştigat ambele partide disputate în 2013, una dintre ele în finala turneului de la Nurnberg (scor 6-3, 6-3). Victoria sportivei din Germania datează din 2009.

Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a înregistrat, miercuri, cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Grand Slam, calificându-se în semifinale la Roland Garros, după ce a învins-o, scor 6-2, 6-2, pe sportiva rusă Svetlana Kuzneţova, numărul 28 WTA şi cap de serie 27.

Jucătoarea Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7, a învins-o cu scorul de 4-6, 7-5, 6-2, pe canadianca Eugenie Bouchard, locul 16 WTA şi a 18-a favorită a competiţiei, calificându-se în finala turneului de la Roland Garros.

Şarapova s-a impus după aproape două ore şi jumătate de joc.

Maria Şarapova, fostă numărul 1 mondial, a câştigat în carieră toate cele patru turnee de Grand Slam, ultimul chiar la French Open, în 2012. Anul trecut, ea a fost de asemenea finalistă pe zgura pariziană, fiind învinsă de americanca Serena Williams, cu scorul de 6-4, 6-4.