Confidenţialitate

Învestirea Guvernului Cîțu intră în linie dreaptă | AUDIO

Liderii coaliției de centru-dreapta vor să accelereze la maximum  procedurile astfel încât noul Executiv să fie funcțional până de Crăciun.

Intenția liderilor PNL, USR Plus și UDMR este de a forța în Parlament un vot de învestitură pentru Guvernul Cîțu mâine sau, cel mai târziu, poimâine.

Odată ce au bătut palma pe împărțirea funcțiilor în noua coaliție de guvernare, nu le mai stă în cale decât intervalul de timp foarte scurt rămas la dispoziție până la Crăciun.

Procedurile au fost deja accelerate în Parlament, unde azi-noapte au fost aleșii șefii celor două Camere – Ludovic Orban la deputați și fosta ministră a finanțelor din Guvernul Cioloș, Anca Dragu, la Senat.

Președintele Klaus Iohannis este așteptat să desemneze astăzi, oficial, candidatul pentru funcția de prim-ministru, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare.

Liderii celor trei partide care formează coaliția de guvernare – Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor, vor merge împreună la Palatul Cotroceni.

Urmează apoi stabilirea de către PNL a oamenilor care vor prelua funcțiile de miniștri pe portofoliile care le revin liberalilor, audierile miniștrilor propuși în comisiile parlamentare, votul în plenul reunit și jurământul de la Palatul Cotroceni.

PNL, USR Plus și UDMR au semnat încă de ieri protocolul de funcționare al coaliției și au convenit programul de guvernare.

Cele trei partide au căzut de acord asupra desființării secției speciale de anchetare a magistraților, dar nu au reușit să bată palma și pe alegerea primarilor în două tururi și nici pe eliminarea pensiilor speciale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristian Citre